Уверени ли сте, че спестявате достатъчно за пенсионния си план? Смятате ли, че ще се справите с този етап от живота си?

Това са въпроси, на които всеки човек трябва да може да си отговори. Макар и да трябва, много от нас не могат често поради простата причина, че те неглижират този период от живота си като нещо прекалено далечно. При едно проучване в Съединените щати, където голяма част от населението по принцип мисли за пенсионирането си, само 1 на всеки 5 човека всъщност прави нещо по въпроса. В самата анкета са участвали 2000 човека, като над 50% от тях очакват да продължат да работят след 65-годишна възраст. Освен това, 73% от анкетираните споделят, че според тях ще работят, защото иначе няма да разполагат с достатъчно средства, за да живеят. Но това трябва ли да ни навява само песимизъм или можем да извлечем ценни уроци от чуждите грешки?

Определено статистиките, данните и новините ни показват, че без ясна перспектива и стегнат план, пенсионирането ще бъде много трудно. Именно затова – днес, да точно днес, е денят, в който трябва да започнете да инвестирате за периода до края на живота ви. Сигурни сме, че всеки един от нас ще излезе с много и различни извинения защо не можете да започнете точно днес. И определено, началото може да бъде страшно, заради големите цифри, които мислите, че се очакват от вас. Комбинацията от ежемесечни разходи, възможни кредити и отделяне на пари за пенсионния ви фонд със сигурност ще бъде тежка, но помощта, която ще окаже за бъдещето ви е огромна.

Трябва да започнете още днес, защото иначе план Б е или да живеете в нищета и парите от пенсията ви изобщо да не стигат, или да ви се наложи да работите до последната минута от вашия живот. И двете опции не звучат като нещо, което някой от нас желае да му се случи или пък на някой негов близък. Като начало, помислете колко пари ще са ви нужни (ориентировъчно) след като се пенсионирате. Представете си, примерно, че искате да имате по 1000 лева на месец, които ще са ви достатъчни за вас и вашата половинка. Това означава, че трябва да помислите за план, който да можете да поддържате и да ви даде точно това, което търсите.

Ако се притеснявате с установяването на пенсионен план и не сте сигурни изобщо какво трябва да направите, можете винаги да разчитате на нас! Нашите експерти ще ви посъветват за най-доброто решение за вашите пари, което да ви гарантира комфортната сума за вашата пенсия. Грижата за бъдещото ни „аз“ никога не е била по-лесна, от колкото е сега! Затова започнете още днес, за да си дадете заслужената почивка после!

Вижте Спестовния план от Карол.