Спестовен план от Карол

ВЪЗМОЖНОСТ ДА ИНВЕСТИРАТЕ В ГОТОВ РАЗНООБРАЗЕН ПОРТФЕЙЛ НА ВОДЕЩАТА ГЛОБАЛНА ИНВЕСТИЦИОННА КОМПАНИЯ - SCHRODERS, ЧРЕЗ МАЛКИ МЕСЕЧНИ ВНОСКИ. Това е продукт, който ние, служителите на Карол, създадохме за нас и след като лично се убедихме в неговите ползи, го направихме достъпен за всички вас.

Защо не трябва да слагаме всички яйца в 1 кошница?

Ако искаме да увеличим дългосрочната доходност на парите ни, като същевременно се защитим максимално от икономически кризи и инфлация, трябва да се стремим към балансирано разпределение на нашите инвестиции чрез разнообразен портфейл от относително несвързани помежду си високорискови и нискорискови активи – акции, облигации, имоти, суровини и други. Най-лесният начин да спазим подходящото съотношение е като използваме готов балансиран портфейл на взаимен фонд, инвестиращ във всички класове активи от цял свят.

Защо трябва да инвестираме регулярно на малки вноски?

Като инвестираме на малки вноски дългосрочно всеки месец, ние намаляваме колебанията, които може да претърпи нашият портфейл краткосрочно - осигуряваме добро представяне на спестяванията ни дори когато настъпят спадове на финансовите пазари. Ако бяхме инвестирали на равни вноски във фондове в американски акции за периода 2000-2015г. (период, който, освен два възходящи пазара - 2002-2007г. и от 2009г. досега, включва в себе си Голямата финансова криза от 2007-2009г. и кризата от 2000-2002г.), щяхме да постигнем по-добра доходност в края на периода, спрямо тази от еднократна инвестиция, както и спокоен сън по време на кризите.

Имаме удоволствието да Ви представим Спестовния план от Карол

 • I. Schroder Global Diversified Growth

 • 4-6% очаквана годишна доходност

 • балансиран вариант
 • Парите се инвестират в Schroder Global Diversified Growth -  взаимен фонд, който инвестира във всички видове активи - акции, облигации, недвижими имоти, суровини, кеш. Целта на фонда е да реализира средногодишна доходност, близка до тази на глобалните пазари на акции (средногодишна доходност от 4-6%), но при по-нисък от пазарния риск. 

 • II. Schroder Global Sustainable Growth или Адванс Глобал Трендс

 • 7-10% очаквана годишна доходност

 • балансиран до високодоходен
 • Schroder Global Sustainable Growth инвестира в акции на компании в цял свят. Мениджърите на фонда смятат, че компаниите с  дългосрочна устойчивост на бизнеса, които имат отговорност към своите клиенти, служители и партньори и се грижат за околната среда, имат по-голям потенциал за растеж и възвръщаемост за дълъг период от време.

  Адванс Глобал Трендс инвестира в секторите, които имат най-добър потенциал. Мениджърът на фонда анализира състоянието и развитието на икономиките, демографските тенденции, паричните и фискални политики на централните банки и правителствата, геополитическите фактори. 

 • III. Schroder Global Smaller Companies

 • 10-12% очаквана годишна доходност

 • високодоходен вариант
 • Фондът Schroder Global Smaller Companies инвестира в акции на малки компании (в долните 30% по пазарна капитализация) в целия свят. Портфейлът на фонда е силно диверсифициран както по региони, така и по сектори.

 • IV. Фондове Адванс - Централна и Източна Европа

 • 8-12% очаквана годишна доходност

 • високодоходен вариант
 • При този вариант на спестовния план, можете да изберете къде да се инвестират парите Ви - Адванс ИнвестАдванс Източна Европа или Адванс Възможности в Нова Европа. Фондовете инвестират в акции на борсите в Централна и Източна Европа и дават лесен достъп до страни в региона, някои от които са недостъпни за индивидуалния инвеститор. Инвестицията в тези фондове е добър начин да се възползвате от дългосрочните перспективи за растеж на икономиките и борсите от ЦИЕ.

Научете повече за различните планове

Инвестирането на малки вноски

Инвестирането на малки вноски драстично намалява колебанията на портфейла при нестабилни пазари. Минималната сума за инвестиране в който и да е от горните 3 фонда на Шрьодерс е 1000 евро...

100 лв

Със Спестовен план от Карол обаче можете да инвестирате дори и със 100 лева.

Вижте най-често задаваните въпроси за Спестовния план, за да научите как!

10 причини да инвестираме в Спестовния план от Карол Капитал

Как можете да инвестирате?

Практиката ни е показала, че един от най-добрите начини за инвестиране в инвестиционен портфейл е именно на равни вноски (например 10% от дохода) и на равни периоди от време (месец, тримесечие). Нашата препоръка към Вас е да го правите всеки месец с автоматичен превод от ваша сметка - за да не губите време и за да не забравяте.

 • Със сумата от поне 100 лева и да го правите дългосрочно
 • В рамките на следващите поне 5-10 години

Какво да направите сега?

 1. Прочетете всички Често задавани въпроси относно Спестовния план.

 2. Вземете решение каква сума искате да инвестирате всеки месец.

 3. Изберете един от четирите плана, в зависимост от целите Ви за доходност и риск.

 4. Оставете данните си във формата по-долу и наш специалист ще се свърже с Вас, за да Ви помогне да направите първите стъпки.

Направете запитване
за Спестовен план от Карол

*Стойността на дяловете на фондовете и доходът от тях могат да се понижат, печалбата не е гарантирана и инвеститорите поемат риска да не възстановят инвестициите си в пълния им размер. Инвестициите във фондове не са гарантирани от гаранционен фонд, създаден от държавата или с друг вид гаранция. Предходни резултати от дейността нямат връзка с бъдещите резултати на инвестиционно дружество.

Гореща линия за въпроси
(02) 400 8 300
Посетете ни в близкия до вас офис
Офиси Карол