Инвестиционни идеи 2024. Глобален Бюлетин ->

Карол Капитал Мениджмънт

schroders

С Вас в дългосрочен план!

Запитване

Защо да доверим парите си на Schroders?

Кои са Schroders?

Schroders е специализирана компания за управление на активи с богати традиции и култура, базирани на над 200-годишен опит на финансовите пазари. Базираната във Великобритания компания се радва на силен счетоводен баланс и стабилна акционерна структура.

Повече за Шродерс

Чрез Карол имате достъп до всички взаимни фондове от Schroder International Selection Fund (SISF) — Регистрирани за дистрибуция в България

В кои фондове да инвестирам

Фондове на фокус

До 2.5% максимална такса за покупка

Максимална такса за записване (закупуване) на фондовете на Schroders e в размер на 5%. Клиентите на Карол Капитал Мениджмънт в България обаче, могат да закупуват акции на фондовете на Schroders с максимална такса от 2,5%.

Kак да инвестирам в Schroders

 

Запитване

Фондове на фокус

Често задавани въпроси

 1. Какво е взаимен фонд?
  Взаимният фонд (договорен фонд) е колективна схема на инвестиране на парични средства на много на брой инвеститори. Събраните средства се обединяват в професионално управляван инвестиционен портфейл от акции, облигации, суровини и др. Инвестирайки във взаимен фонд, получавате дял от портфейла му, съответстващ на вложената от Вас сума. По този начин опитен портфейлен мениджър се грижи за управлението на парите Ви, заедно с парите на множество други инвеститори във фонда (от там и терминът «взаимен»). Повече за взаимните фондове можете да прочетете на този линк.
 2. Как печеля от направената инвестиция във взаимен фонд?
  Доходността от инвестицията във взаимен фонд е разликата между цената, на която сте купили, и цената, на която ще продадете дяловете от фонда, които притежавате.
 3. Каква е минималната сума за инвестиция?
  Минимална сума за инвестиция във фондовете Schroders е 1000 EUR/USD.
  Минималната сума за инвестиция във фондовете от Спестовния план е 100 лв.
 4. Какви са таксите за записване и обратно изкупуване на дялове?
  За фондове Schroders максималната такса за записване е 2.5%, като тя намалява спрямо размера на инвестираната сума. Няма такса за обратно изкупуване.
 5. В каква валута мога да инвестирам?
  Евро и долари.
 6. Облага ли се с данъци печалбата от инвестиции във взаимни фондове и трябва ли да я декларирам?
  Печалбата от инвестиции във взаимни фондове е освободена от данък и не е необходимо да бъде декларирана.
 7. От къде мога да се информирам за това в какво е добре да инвестирам?
  На всеки три месеца издаваме бюлетин, в който инвестиционните ни специалисти дават актуални идеи и споделят вижданията си за основните класове активи. Можете да се абонирате на този линк, за да го получавате във вашата поща.
  Също така на интернет страницата ни публикуваме списък с актуалните фондове на фокус.
 8. Вече съм взел решение в кои фондове да инвестирам. Каква е следващата стъпка?
  Финалната стъпка е да сключите договор за покупка и обратно изкупуване на дялове от фондовете на Schroders. Това може да стане лично на място в офиса ни в София или дистанционно през онлайн портала ни.
 9. Къде мога да видя каква е текущата цена на фонда и доходността, която е постигнал за предходни периоди?
  Актуалните цени и доходността на фондовете можете да следите на страницата на Schroders за България.
 10. Как мога да следя инвестицията си?
  В началото на всеки месец ще получавате справка за текущата стойност на портфейла ви. Скоро ще можете да го виждате и 24/7 в онлайн портала си (очаквайте скоро информация).
 11. Мога ли да променям фондовете, в които съм инвестирал и при какви условия?
  При фондовете на Шрьодерс е възможно директното прехвърляне от фонд във фонд. Тези промени се извършват без такса.
 12. Мога ли по всяко време да изтегля парите си?
  Да, можете. Всеки работен ден до 13.00 часа можете да пуснете поръчка за обратно изкупуване за част или цялото количество дялове.
 13. Мога ли да внасям допълнителни средства и има ли определени срокове за това?
  Инвестицията ви не е ограничена със срок. Можете да купувате допълнителни дялове след превод на допълнителна сума. Поръчки за покупка на нови дялове се пускат до 13.00 часа.
 14. За колко време мога да получа парите си обратно?
  Стандартно поръчката за обратно изкупуване се изпълнява в рамките на 5-7 работни дни от подаването й по цената на обратно изкупуване, изчислена в най-близкия ден, следващ деня на подаването на поръчката.
 15. Какво става с парите ми ако фондът, в който съм инвестирал бъде закрит?
  При закриване или сливане на фонд инвеститорите биват уведомени предварително и могат да изтеглят парите си или да ги прехвърлят в друг фонд.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Гореща линия за въпроси
(02) 400 8 300
Посетете ни в нашия офис
Офис Карол
Предоставената тук информация е маркетингов материал и не представлява инвестиционна консултация, съвет, инвестиционно проучване или препоръка за инвестиране и не следва да се тълкува като такава. Информацията е валидна към датата на издаване на маркетинговия материал и може да се промени в бъдеще. Стойността на дяловете на фонда и доходът от тях може да се понижат. Инвестициите във фондове не са гарантирани от гаранционен фонд, създаден от държавата или друг вид гаранция. Постигнатите резултати от минали периоди не предвиждат бъдещата възвръщаемост. Бъдещите резултати подлежат на данъчно облагане, зависещо от личното положение на всеки инвеститор и може да се промени в бъдещи периоди. Преди вземане на окончателно инвестиционно решение е препоръчително инвеститорите да се запознаят с проспекта и основния информационен документ на съответния фонд и/или с приложимите документи за други инвестиционни услуги. Документите са достъпни на български и английски език на интернет страницата на www.karollcapital.bg, като при поискване могат да бъдат получени безплатно на хартиен носител в офис на Управляващото дружество. Обобщение на правата на инвеститорите може да бъде намерено тук.