Инвестиционни идеи 2024. Глобален Бюлетин ->

Инвестиционен план

Създай си бъдеще

С възможност за инвестиции в портфейл от водещи световни
компании с малки месечни вноски чрез фондове на Schroders и Адванс.

 

Причини да инвестирате в нашия инвестиционен план

Колкото по-рано започнете да инвестирате чрез инвестиционен
план, толкова по-малко средства ще са ви необходими за
достигането на крайната финансова цел!

Потенциални съображения за рисковете

Колко време и
инвестиции са ви нужни?

Инвестирането чрез инвестиционен план сега е по-лесно и достъпно от всякога.

Ние сме с вас от избирането на подходяща инвестиционна програма
до постигането на дългосрочната ви цел.

Само с няколко клика и минимална вноска можете да
инвестирате в портфейл от десетки глобални компании

 

 

 1. Открийте своя акаунт бързо и лесно през нашия онлайн портал.

 2. Подайте заявка за сключване на договор и ние ще се свържем с вас за потвърждение.

 3. Направете своята първа вноска в избрания от вас фонд.

 

Към онлайн портала

Често задавани въпроси

 1. Минимумът от 1000 USD/EUR за фондовете на Schroders важи ли за фондовете от Инвестиционния план?

  Не. По принцип за фондовете на Schroders има минимално изискване от 1000 USD/EUR при еднократно закупуване на дялове. За фондовете, които предлагаме в различните варианти на Инвестиционен план, този минимум не важи. Там минималната вноска е 100 лв.

 2. Вече съм си избрал в кой фонд искам да започна Инвестиционен план. Каква е следващата стъпка?

  Следващата стъпка е да подадете заявка за сключване на договор (през онлайн портала), след което ние ще се свържем с вас и можете да започнете да правите вноски по вашия Инвестиционен план.

 3. Какви са таксите, които ще плащам като инвеститор в Инвестиционен план?

  Дължите единствено такса на входа при всяка вноска.

  Таксите на входа за фондовете на Шрьодерс започват от 2%. За да ви стимулираме да инвестирате регулярно и дългосрочно, таксите намаляват с броя на направените вноски: след 36-тата вноска падат на 1.5%, след 60-тата вноска - на 1.0% и след 84-тата вноска - на 0.5%

  За фондовете Адванс, които се управляват от Карол Капитал Мениджмънт, таксата е фиксирана на 1.5% като там предимство е, че нямате минимална сума за вноската.

   

 4. Има ли такса ако искам да прехвърля събраните средства в друг фонд?

  Не. Трябва да имате предвид, че директното прехвърляне от фонд във фонд е възможно само когато и двата фонда се управляват от Schroders. В този случай не дължите допълните такса за прехвърлянето.

 5. Има ли такса ако реша да изтегля събраните от мен средства?

  Не, такса за обратно изкупуване няма. 

 6. Каква е първоначалната вноска?

  За фондовете на Schroders първоначалната вноска, както и всяка вноска след това трябва да е на стойност минимум 100 лв. За фондовете Адванс, управлявани от Карол Капитал Мениджмънт, няма изискване за минимална сума.

 7. Колко пъти на месец мога да правя вноски към Инвестиционен план?

  Поръчки за Инвестиционен план се пускат 2 пъти в месеца на 15-то и 30-то число. Можете да изберете датата, която е по-удобна за Вас, а може и да внасяте два пъти в месеца.

 8. Мога ли да внасям в повече от един фонд?

  Да, можете. Ако сте си избрали повече от един фонд на Schroders, минималната вноска е 100 лева за фонд.

 9. Мога ли всеки месец да внасям различна сума?

  Да, можете. Вноските не са фиксирани и можете да променяте сумата всеки път спрямо наличните Ви средства, но имайте предвид, че за фондовете на Schroders сумата трябва да покрива минимума от 100 лева.

 10. Мога ли да пропускам вноски?

  Да, можете. Едно от основните предимства на Инвестиционен план на Карол Капитал е неговата гъвкавост по отношение на внасяне и теглене на средства. Въпреки това, за да се възползвате максимално от ефекта "осредняване на стойността на закупените дялове" препоръчваме да се придържате към установен график на внасяне на средства.

 11. Мога ли да си изтегля парите по всяко време?

  Да, можете. Във всеки един момент когато пожелаете, можете да пуснете поръчка за обратно изкупуване като се свържете с нас. 

 12. Как мога да следя инвестицията си?

  В началото на всеки месец ще получавате справка за състоянието на портфейла ви.

 13. Как мога да правя вноските си?

  Можете да превеждате вноските си по банков път, след като сте подписали договор с Карол Капитал Мениджмънт.

 14. В каква валута мога да правя вноските си?

  Всички фондове на Schroders от Инвестиционен план са в евро. Можете обаче, да правите вноските си както в лева така и в евро. За целта просто избирате валутата и превеждате средствата в съответната банкова сметка в лева или евро.

 15. Как да не забравям за вноските си?

  Можете да автоматизирате вноските си като отидете във вашата банка и помолите да ви направят директен дебит към сметката на Карол Капитал Мениджмънт на определена от вас дата.

 16. За какъв период е инвестицията?

  Вие сами определяте периода на вашата инвестиция. При Инвестиционен план, където сумата на вашата инвестиция се натрупва с времето, за по-добър резултат препоръчваме период от минимум 5 години.

 17. От къде мога ежедневно да следя цените на фондовете?

  Актуалните цени на фодовете Адванс можете да намерите в меню "Продукти" на уебсайта ни. За фондовете на Schroders, цените се качват на страницата на Schroders за България.

Информацията на тази страница е само с информационна и маркетингова цел, не представлява инвестиционен съвет, не е препоръка или предложение за покупка или продажба на финансови инструменти, нито предлагане на друг вид инвестиционни услуги. Всички инвестиции, посочени тук, могат да включват значителен риск и да не са подходящи за всички инвеститори. Инвеститорите трябва да имат предвид, че приходите от инвестиции могат да се колебаят и стойността на тези ценни книжа и инвестиции може да се повишава или да спада. Инвеститорите могат да не получат пълна възвръщаемост в сравнение с първоначално инвестираните средства. Предишните резултати не са показателни за бъдещи резултати. Преди вземането на окончателно инвестиционно решение, моля прегледайте проспекта и основния информационен документ на фонда, в който бихте желали да инвестирате, и/или се запознайте с приложимите документи за други инвестиционни услуги.