Пушенето се отразява не само на здравето, но и на бюджета ви. Всички пушачи са чували идеята да откажат цигарите и да спестяват парите от всяка кутия в буркан. Така пакет след пакет, сумата неимоверно става все по-значителна. Но докато бурканът служи само за съхранение на спестените пари от всички неизпушени кутии с цигари, то сега има много по-добри методи за инвестирането им, които да работят за вас. И така достигането на седем цифрена сума в сметката е много по-лесно, от колкото всички мислят.

Днес нагледно ще ви покажем, че да се превърнете в милионери в пенсионна възраст всъщност не е толкова трудна задача. Ключът за целта е да започнете колкото се може по-рано. Така вашата инвестиция има много повече време да работи за вас. Нека приемем, че на 23 години започнете да отделяте по 206 лева на месец. Това са само 6,86 лева на ден, което е много близо до стойността на кутията с цигари, за която вече си говорихме. По този начин, с годишна доходоносност от 8%, почти 90 процента от вашия милион ще бъде дългосрочен продукт от инвестицията ви! Погледнато по този начин се оказва, че за да бъдете милионер имате нужда само от 1/10 от сумата! Ако сте решили да започнете да събирате на 30 години, то месечно вие ще трябва да отделяте по 368 лева. Това е около 12 лева на ден или две кутии с цигари. Така над 80% от заветния милион лева ще се генерира отново от вашите спестени пари. Всички, които са на 35 години и искат да бъдат милионери малко след пенсионирането си, ще трябва да инвестират по 562 лева месечно, а за хората над 40 годишна възраст месечната вноска ще бъде 872 лева.

Спестяванията ни са застрашени от цигарите Колкото по-дълго чакате, толкова по-малко време давате на парите ви да работят за вас. Едва ли има човек, който да не мечтае, да може да си позволи почивки до екзотични дестинации, нова кола или голяма къща на плажа. Сега, като се замислите, това е възможно на цената на една кутия цигари. Отказването от тютюнопушенето не само ще ви помогне да бъдете здрави и щастливи, но и да изпълните мечтите и желанията си! Поставено в тази перспектива, достигането до милион лева вече не изглежда толкова трудно, колкото всички си мислихме!

Ако тази статия ви е допаднала, вижте и статията  "Можем ли да печелим, докато спим?"