В рубриката „Лицата на Карол“ Ви представяме хората, които стоят зад финансова група Карол, защото зад всяка успешна компания стои екип от добри професионалисти, но и хора, които обичат да се забавляват и да прекарват свободното си време със семействата си.

Днес в “Лицата на Карол” ще ви срещнем с Камелия Стоянова - човекът, който често има последната дума за всяка идея или действие на колегите си, защото да спазваш закона и правилата е най-важното условие за една компания, която иска доверието на клиентите си.

 

Разкажи ни за твоята работа в Карол. С какво се занимаваш и какви са твоите задачи?

Изпълнявам длъжността юрисконсулт в Карол Капитал Мениджмънт от 2017 г. Преди това бях в екипа на друго дружество от финансова група Карол. Работата ми в Управляващото дружество на Карол обхваща различни аспекти на дейността му. Най-общо казано правя преглед и редакция на различни договори във връзка с дейността на Дружеството, следя за спазване на съществуващите нормативни задължения съгласно българското и европейското законодателство. Комуникирам с различни държавни органи и най-вече с Комисията за финансов надзор, която е държавният орган, следящ дейността ни.

Кое е най-голямото предизвикателство в работата ти?

Най-голямото предизвикателство в работата ми е да имам отговор на всеки въпрос, който колегите ми задават. Почти всеки ден има нов казус или ситуация, която трябва да намери правно решение. Понякога е много трудно, защото, противно на всеобщото мнение, юристите не знаят всичко и нямат готов отговор на момента. Тази интензивна работа обаче, ми помага да научавам по нещо ново всеки ден, което носи голямо удовлетворение.

Какво обичаш да правиш в свободното си време?

Напоследък не се случва често да имам свободно време :) Когато намеря такова обичам да чета психологическа литература и такава за самоусъвършенстване. Обичам разходките в планината и преходите и с нетърпение чакам синът ми да порасне, за да ги възобновим.

На този етап от живота ми личните хобита са останали на заден план, сега се старая във всяка свободна минута да бъда със сина си, който е на почти две години, да ходим по паркове и да се забавляваме заедно.

Обичаш ли да пътуваш? Коя е любимата ти дестинация?

Обичам да пътувам, но предпочитам да избягвам завоите. Харесвам да обикалям България по малко познати, нетуристически дестинации. Преди години с приятели правихме обиколка из България, спахме в малки китни селца с по 100 човека население и беше невероятно. Там времето е спряло, в пълна изолация си и можеш наистина да се насладиш и оцениш тишината и красотата на всяка гледка. Това е нещо, от което имаме нужда всички в забързаното си ежедневие. Като цяло местността Рупите и Роженския манастир са едни от най-въздействащите ми места в България.   

Любимото ми място извън България е Рим. Хората, отношението, храната, атмосферата всичко е прекрасно там. Мечтая си някой ден да се преселя да живея в малко италианско селце.

Какво ще посъветваш читателите на блога на Карол за управлението на личните им финанси? Как да спестяват, къде да инвестират?

Съдейки по себе си преди да започна работа в Карол Капитал Мениджмънт, финансовата култура на българите не е на много високо ниво. Може би най-удачният вариант е всеки месец домакинството да отделя някаква част от финансите си и да ги инвестира в различни инвестиционни продукти дългосрочно, защото така дори и да има спад в една от инвестициите, то другата ще го минимизира.

Ти инвестираш ли? В какво и защо избра този вид инвестиция?

Инвестирам в спестовния план, който предлага Карол Капитал Мениджмънт. За себе си съм решила, че с малки вноски всеки месец мога да постигна доход, който да използвам в последствие за образованието на детето ми или за „черни дни“.