Инвестиционни идеи 2024. Глобален Бюлетин ->

25
ноември
2021
#

Фондовете на Карол Капитал оглавяват класацията на Investor.bg за „Развиващи се пазари“

ДФ Адванс Източна Европа и ДФ Адванс Инвест за на челните места през 2021.

ДФ Адванс Източна Европа е най-добре представилия се фонд в категория „Фондовете в акции, Развиващи се пазари“ в ежегодната класация на Investor.bg, представена в рамките на десетото издание на Investor Finance Forum.

Трикратният първенец в категорията за периода 2018-2020 г. – фондът Адванс Инвест, тази година се нарежда на второ място.

Investor.bg провежда класацията за най-добре представящите се фондове за шеста поредна година. При изготвянето й са използвани данни за 127 взаимни фонда, в т.ч. и ETF, управлявани от 26 управляващи дружества, разделени в 7 категории според рисковия им профил. Критериите за оценка са: доходност от началото на годината и за последните 3 год, риск (стандартно отклонение), коефициент на Шарп и такса управление.

ДФ Адванс Източна Европа печели убедително в своята категория с 8 200 точки. От началото на годината фондът постига доходност от над +33%. Той дава лесен достъп до водещи компании в региона, повечето от които са иначе трудно достъпни за индивидуални инвеститори. Фокусът е върху 8 страни от Източна Европа, включително Русия и Турция.

ДФ Адванс Инвест акцентира върху България и Румъния като цели висока дългосрочна възвращаемост чрез инвестиции във водещи компании от основни сектори на икономиката на двете страни. От началото на годината фондът реализира доходност от над +28%.

При интерес да инвестирате в някой от фондовете Адванс, моля свържете се снас. Вече можете да сключите договор изцяло дистанционно, чрез новия ни онлайн портал.

--------------------------------------------------

Предупреждение за риска:

Информацията, поместена в този материал не представлява инвестиционен съвет, не е препоръка или инвестиционна консултация от страна на „Карол Капитал Мениджмънт“ ЕАД относно каквито и да са инвестиционни стратегии или предлаганите финансови инструменти .

Всички инвестиции, посочени тук, могат да включват значителен риск и да не са подходящи за всички инвеститори. Инвеститорите трябва да имат предвид, че приходите от инвестиции могат да се колебаят и стойността на дяловете на фондовете и доходът от тях могат да се понижат, печалбата не е гарантирана и инвеститорите поемат риска да не получат пълна възвръщаемост в сравнение с първоначално инвестираните средства.

Инвестициите във фондове не са гарантирани от гаранционен фонд, създаден от държавата или с друг вид гаранция. Предходни резултати от дейността не са показателни за бъдещите резултати на договорните фондове.

 

 

Последни новини