Инвестиционни идеи 2024. Глобален Бюлетин ->

20
октомври
2020
#

Schroders спечели наградата на Morningstar “Отлична инвестиционна фирма”

Годишните награди „Фондов мениджър на годината“, които се връчват вече 14 години, отличават най-добрите в бранша управление на фондове в Обединеното кралство.

Morningstar Великобритания, водеща независима аналитична агенция, обяви нашите партньори Schroders за победител в тазгодишните награди за “Отлични инвестиционнифирми” (Outstanding investment houses). Годишните награди „Фондов мениджър на годината“, които се връчват вече 14 години, отличават най-добрите в бранша управление на фондове в Обединеното кралство. Финалистите са избрани от анализаторите на престижната агенция Morningstar.

Наградите се присъждат, след подбор попрогностичната система за рейтинг на фондове на Morningstar, Morningstar Analyst Rating ™.  Тази оценка включва три ключови „стълба“ - Хора, Процес и Родител - с рейтинг, отразяващ колко добра възвращаемост очакват анализаторите от фонда след приспадане на таксите, като същевременно се взема предвид риска.

Дъг Абът, ръководител на отдела за британски посредници в Schroders, коментира:

Радваме се да получим това престижно отличие в индустрията. Това е свидетелство за нашия активен подход за управление на инвестициите с цел да създадем по-добро бъдеще, като инвестираме отговорно за нашите клиенти. Като глобален инвестиционен мениджър ние осъзнаваме, че имаме важна роля в оформянето на бъдещето.

„В основата на нашия успех е както фокусът ни върху отличното обслужване на клиентите, така и способността ни да привличаме, задържаме и възпитаваме най-добрите в бранша инвестиционни професионалисти - гордеем се със силна култура на екипа и ясен ангажимент за развитие и насърчаване на таланта. "

Йохана Кърклунд, главен инвестиционен директор и глобален ръководител на инвестициите в различни класове активи в Schroders, коментира:

„Това, което ни отличава е нашият подход за оценка на потенциалните ESG рисковe. Ние вземаме впредвид съображенията за устойчивост, като например въздействието на изменението на климата, в целия ни инвестиционен процес.  Друго важно предимство едългосрочната ни ангажираност с компаниите, в които инвестираме.

Нашият фокус върху това да направим правилното за нашите клиенти, нашите хора и нашата планета е в центъра на мирогледа ни. Ние се ангажираме да постигнем положителни резултати за всички. "

 

Последни новини