Инвестиционни идеи 2024. Глобален Бюлетин ->

20
февруари
2020
#

Credit Suisse избра Карол Капитал Мениджмънт за партньор в България

Българското управляващо дружество ще предлага на местния пазар продуктите с гарантирана главница на швейцарската финансова институция

От началото на 2020 г. Карол Капитал Мениджмънт стартира сътрудничество на българския пазар с швейцарската финансова институция Credit Suisse. Двете компании имат сключено споразумение за предоставяне на финансови продукти с гарантирана главница.

Credit Suisse e eдна от водещите финансови институции, базирана в Швейцария. Финансовият гигант, който има над 150-годишна история, управлява активи по цял свят на стойност 1,35 трилиона швейцарски франка. Наред с множеството финансови продукти, които компанията предлага, тя има богато портфолио от продукти с гарантирана главница или т.нар. структурирани финансови продукти.

„Ние търсим традициите и експертизата на реномираните глобални финансови институции в стремежа си да развиваме процеси и продукти в Карол. След дългогодишното ни, вече прераснало в регионално, партньорство с Schroders, новото ни начало с Credit Suisse ще ни позволи да предлагаме на клиентите ни защита на инвестираните средства“, коментира основателя на финансова група Карол Станимир Каролев.

Карол Капитал Мениджмънт е стратегически партньор за българския пазар на взаимните фондове на британския асет мениджмънт гигант Schroders от 2012 г., а от миналата година двете компании започнаха сътрудничество и в Румъния.

В съвместната си дейност с Credit Suisse управляващото дружество на Карол ще стартира с частно предлагане на продукти със 100% гарантирана главница. „Насочихме се към този сегмент, защото смятаме че в условията на пазарна несигурност и нулеви лихви, при същевременно огромен дял от спестяванията на домакинствата в банкови депозити, българският спестител има нужда от сигурни инвестиции с гаранция на главницата“, коментира Даниел Ганев, изпълнителен директор на Карол Капитал Мениджмънт.

Последни новини