Инвестиционни идеи 2024. Глобален Бюлетин ->

23
август
2019
#schroders

Карол Капитал Мениджмънт и Schroders с първи институционален клиент в Румъния

Първият клиент е едно от най-големите румънски пенсионно-осигурителни дружества.

Карол Капитал Мениджмънт привлече първи институционален клиент в Румъния по линия на партньорството си с Schroders - едно от най-големите румънски пенсионно-осигурителни дружества.

През октомври 2018 г. Карол Капитал Мениджмънт стратира предлагането на фондовете на своя партньор Schroders на румънския пазар, след нотификация на Комисията за финансов надзор и регулаторните органи в Букурещ и Люксембург. Първоначално българското управляващо дружество фокусира усилията си в запознаване на румънските институционални инвеститори с разнообразните инвестиционни възможности, които предлагат глобалните фондове на Schroders.

“Инвестиционните стратегии на Schroders предлагат иновативни подходи в инвестирането, в комбинация с над 200-годишен опит и ние сме сигурни, че институционалните инвеститори в Румъния оценяват това“, заяви Даниел Ганев, изп. директор на Карол Капитал Мениджмънт. „След институционалните инвеститори, плановете ни са да се насочим и към индивидуалните клиенти в северната ни съседка”, допълни той.

Партньорството между Карол Капитал Мениджмънт и Schroders в България, което стартира през 2012 г., доказа големия интерес на българските инвеститори – институционални и индивидуални - към продуктите на британския асет мениджмънт гигант, по линия на инвестиции в разнообразните им над 200 на брой фонда, спестовни планове и др.

Последни новини