Инвестиционни идеи 2024. Глобален Бюлетин ->

02
юли
2019
#

Два от фондовете на „Карол Капитал Мениджмънт“ са в топ 5 по доходност от началото на 2019 г.

ДФ „Адванс Източна Европа“ и ДФ „Адванс Глобал Трендс“ постигнаха двуцифрена доходност

ДФ „Адванс Източна Европа“ и ДФ „Адванс Глобал Трендс“ са сред първите 5 фонда по доходност за първото 6-месечие на 2019 г. между българските взаимни схеми според данните на БАУД. Въпреки несигурността на международните пазари и понижаването на прогнозите за растежа, двата фонда успяват да постигнат двуцифрена възвращаемост. ДФ „Адванс Източна Европа“ е постигнал 17.62%, а ДФ „Адванс Глобал Трендс“ - 12.68%. С положителен резултат са и други два фонда на „Карол Капитал Мениджмънт“.

На фона на по-слабото представяне на пазарите от Централна Европа, ДФ „Адванс Възможности в Нова Европа“ също се представи изключително силно и завърши първата половина на 2019 г. с по-добра доходност (7.95%) от своя бенчмарк (4.23%). Основната причина за добрия резултат е по-добрата селекция на акции в основните пазари от портфейла – Полша, Чехия и Унгария.

ДФ „Адванс Инвест“, който инвестира на българския и румънския пазар, е с доходност от 2.86%, въпреки факта че за последната една година SOFIX е в топ 10 на най-понижаващите се индекси в света със загуба от 9.02%.

Последни новини