Независимо дали имате определена финансова цел, към която се стремите или просто искате да инвестирате спестяванията си, за да ги предпазите от инфлацията, една от първите стъпки в инвестиционния ви път е да направите финансов план.

Взимането на по-интелигентни финансови решения е обвързано с крайната ви финансова цел. А какъв по-добър начин да визуализирате постигането на инвестиционната ви цел ако не чрез калкулатор, който да ви помогне да очертаете стъпките.

1. Калкулатор Спестявания – Месечни инвестиции

Имам сигурен доход всеки месец и желая да отделям определена сума редовно за инвестиция

Ако попадате в тази група инвеститори, най-подходящият инструмент за Вас е инвестиционният план. Той дава възможност с редовни месечни вноски, които могат да бъдат дори 100 лв. да инвестирате с дългосрочен хоризонт, имайки цели като например да спестявате от рано за образование на детето ви, за закупуване на жилище, за осигуряване на по-спокойни старини (пенсиониране) и други. А за ефекта на сложната лихва, която се натрупва през годините, можете сами да се убедите като разиграете различни сценарии чрез нашия калкулатор и се уверите от какво значение е продължителността на инвестицията, регулярността на вноските, както и размера на вноската.


2. Калкулатор Спестявания – Еднократна инвестиция

Имам натрупана сума, която желая да инвестирам, за да запазя стойността й и да я увелича в дългосрочен план

Еднократната инвестиция на по-голяма сума в дългосрочен план от 5, 10, 15 или повече години може да предпази парите ви от инфлацията и да ви донесе добра доходност. За ваше удобство нашите експерти са изготвили Готови стратегии (портфейли от фондове), в които можете да инвестирате спрямо инвеститорския Ви профил (анкета). Ако разполагате с определена сума и бихте искали да видите как тя би се променила във времето ако я инвестирате за определен период и с определена очаквана годишна доходност, използвайте нашия калкулатор Спестявания – Еднократна инвестиция. Съвет: направете сравнение на изменението в крайната натрупана сума като променяте продължителността на инвестицията от 5, 10, 15 и 25 години. Ще бъдете изненадани от резултата!

 

3. Калкулатор Конкретна финансова цел

Зная каква сума желая да натрупам след определен период от време и желая да проверя по колко лева месечно трябва да инвестирам, за да достигна дадената цел.

Всеки от нас има различна дефиниция за финансово благополучие. Факт е обаче, че финансовата свобода под формата на сигурност, удобства и комфорт, може да ни стимулира независимо от възрастта и текущото финансово състояние. Колкото по-рано установим за себе си какво означава за нас финансовата свобода, толкова по-лесно ще ни бъде да предприемем нужните стъпки. Ако имате за цел да натрупате определена сума например за стартиране на бизнес, сбъдване на голяма мечта, създаване на дом, пътешествия или за това, което е най-важно за вас, в такъв случай е хубаво от рано да си дадете сметка как ще можете да го постигнете. Един от начините е да започнете да инвестирате с регулярни вноски, за да достигнете желаната сума след определен период. Или както се казва „Капка по капка, вир става, вир по вир, язовир“.Вижте по колко лева трябва да инвестирате всеки месец, за да достигнете желаната от вас натрупана сума чрез нашия калкулатор.

Повече за инвестирането и защо е добре за спестяванията ви, които са в кеш или на депозит в банка, да бъдат инвестирани, прочетете повече тук:

Инвестициите – лукс за богати или възможност за всеки предвидлив

В какво да инвестирам (спрямо финансовите ми цели)

Нашите финансови консултанти ще Ви помогнат да намерите най-доброто инвестиционно решение спрямо целите ви с безплатна консултация.

 

Риск за предупреждение

Информацията, поместена в този материал не представлява инвестиционен съвет, не е препоръка или инвестиционна консултация от страна на „Карол Капитал Мениджмънт“ ЕАД относно каквито и да са инвестиционни стратегии или предлаганите финансови инструменти .Всички инвестиции, посочени тук, могат да включват значителен риск и да не са подходящи за всички инвеститори. Инвеститорите трябва да имат предвид, че приходите от инвестиции могат да се колебаят и стойността на дяловете на фондовете и доходът от тях могат да се понижат, печалбата не е гарантирана и инвеститорите поемат риска да не получат пълна възвръщаемост в сравнение с първоначално инвестираните средства. Инвестициите във фондове не са гарантирани от гаранционен фонд, създаден от държавата или с друг вид гаранция. Предходни резултати от дейността не са показателни за бъдещите резултати на договорните фондове. Настоящото представлява маркетингово съобщение. Преди вземането на окончателно инвестиционно решение, моля прегледайте проспекта и документа с ключова информация за инвеститорите на фонда, в който бихте желали да инвестирате.