Инвестиционни идеи 2024. Глобален Бюлетин ->

13
март
2024
#

Промяна в наименованието „Спестовен план“ - "Инвестиционен план"

Скъпи клиенти, във връзка с регулаторни технически изисквания на надзорния орган Комисия за финансов надзор

Ви уведомяваме, че наименованието „Спестовен план“, отразяващо инвестиране на малки месечни вноски в управляваните от УД „Карол Капитал Мениджмънт“ ЕАД фондове „Адванс Инвест“, „Адванс Глобал Трендс“, „Адванс Възможности в Нова Европа“, „Адванс Източна Европа-клас А“ и дистрибутираните фондове „Schroder ISF Global Sustainable Growth“ и „Schroder ISF Global Smaller Companies“, се заменя със следното ново наименование „ Инвестиционен план“.

Промяната обхваща всички делови взаимоотношения между Управляващото дружество и неговите контрагенти и настоящи и потенциални клиенти, и влиза в сила, считано от 14.03.2024 г.

Поздрави,

Екипът на Карол Капитал Мениджмънт

 

Предупреждание за риск

Предоставената тук информация е маркетингово съобщение и не представлява инвестиционна консултация, съвет, инвестиционно проучване или препоръка за инвестиране и не следва да се тълкува като такава. Стойността на дяловете на фонда и доходът от тях могат да се понижат, печалбата не е гарантирана и инвеститорите поемат риска да не възстановят инвестициите си в пълния им размер. Информацията е валидна към датата на издаване на маркетинговото съобщение и може да се промени в бъдеще. Всички инвестиции, посочени тук, могат да включват значителен риск и да не са подходящи за всички инвеститори. Инвеститорите трябва да имат предвид, че приходите от инвестиции могат да се колебаят и стойността на дяловете на фондовете и доходът от тях могат да се понижат, печалбата не е гарантирана и инвеститорите поемат риска да не получат пълна възвръщаемост в сравнение с първоначално инвестираните средства.Инвестициите във фондове не са гарантирани от гаранционен фонд, създаден от държавата или с друг вид гаранция. Предходни резултати от дейността не са показателни за бъдещите резултати на договорните фондове. Бъдещите резултати подлежат на данъчно облагане, зависещо от личното положение на всеки инвеститор и може да се промени в бъдещи периоди. Преди вземане на окончателно инвестиционно решение е препоръчително инвеститорите да се запознаят с проспекта и основния информационен документ на съответния фонд. Документите са достъпни на български и английски език на интернет страницата на www.karollcapital.bg, както при поискване могат да бъдат получени безплатно на хартиен носител в офис на Управляващото дружество. Фондовете са активно управлявани и не следват индекс.  Резюме на правата на дялопритежателите е достъпно на www.karollcapital.bg . Обобщение на правата на инвеститорите може да бъде намерено тук: https://www.schroders.com/bg-bg/bg/profesionalisti-investitori/obobshtenie-na-pravata-na-investorite/

Последни новини