Инвестиционни идеи 2024. Глобален Бюлетин ->

17
януари
2017
#фондови пазари
#прогноза
#sofix

Силно представяне на фондовете на Карол през 2016 година

Изминалата 2016 година беше добра за инвеститорите във фондове Адванс, управлявани от Карол Капитал Мениджмънт.  Всички фондове с фокус Източна Европа победиха своя бенчмарк - MSCI EFM Europe and CIS (E&C) ex RU.  За 2016 година ДФ Адванс Инвест, инвестиращ в акции в България и Румъния, реализира доходност от +10.6%. ДФ Адванс Източна Европа - с фокус в Русия, Украйна, Турция, Сърбия, Хърватска, Ръмъния и България – изкара за своите инвеститори +11.9%.  ДФ Адванс Възможности в Нова Европа – инвестиращ главно на борсите от Централна Европа и Прибалтийските страни – реализира доходност от +7.8%. Така нашите фондовете се нареждат в топ 10 по резултати сред регионалните си аналози. ДФ Адванс Инвест наскоро бе отличен за най-добър фонд в акции на развиващите се пазари от Investor.bg.

 

Портфейлните мениджъри очакват динамично развитие и отлични инвестиционни възможности на пазарите и през настоящата година. Променената политическа ситуация след избора на Доналд Тръмп за американски президент благоприятстват затопляне на взаимоотношенията на САЩ с Русия и Турция. От това ще последват пазарни възможности, от които нашите специалисти ще се стремят да се възползват през следващите месеци.

За повече информация за това как да се възползвате от тези възможности можете да пишете на email investing@karoll.bg или да позвъните на телефон 02/4008272

Последни новини