Асет мениджмънт | Карол Капитал Мениджмънт

Защо да изберете асет мениджмънт услугите на Карол Капитал Мениджмънт?

 

  • Ние сме водещо управляващо дружество (асет мениджмънт компания) в България с история от над 15 години.
  • Екипът ни се състои от опитни и високо-образовани портфейлни мениджъри и анализатори с експертиза на регионалните и глобалните финансови пазари.
  • Благодарение на добрата ни пазарна репутация и отлични взаимоотношения с клиенти и партньори, ние управляваме над 300 млн. лв.
  • Наши клиенти са физически лица, фирми и институции, включително пенсионни фондове, фондации и университети.
  • Наши партньори са глобални институции като една от най-големите инвестиционни компании - Schroders, Cheverny Capital в Канада и K-Biz в Азия.
  • Ние сме единствената българска компания, която спазва 6-те принципа на ООН за отговорно инвестиране (UN PRI).

 

Вече 15 години се стремим да предоставяме качествени асет мениджмънт услуги на нашите клиенти. През 2004г. създадохме първия фонд в акции в България и първи дадохме възможност на българина да инвестира на фондовите пазари в чужбина. Нашата мисия е да ви помогнем да изберете най-подходящото решение за управление на парите си с цел по-добро финансово бъдеще – ниско-рискови, балансирани и агресивни инвестиционни стратегии. За да постигнем това, си партнираме с Schroder Investment Management - глобална асет мениджмънт компания. Предлаганите от нас продукти и услуги включват: спестовни планове, разнообразни взаимни фонодове, доверително управление, инвестиционни консултации и др.

Свържете се с нашите консултанти за да научете още за асет мениджмънт услугите ни, как да защитите парите си от инфлация и да постигнете висока доходност в дългосрочен план. 

Асет мениджмънт 1 сигурност и качество

 • Асет мениджмънт услугите (известни още като услуги по управление на активи и услуги по управление на пари) са свързани с управлението на инвестициите на физически и юридически лица от компании (познати на публиката като асет мениджъри или управляващи дружества).

 

Покажи повече

Асет мениджмънт 2 сигурност и качество

 

Както сами виждате от изброените по-горе данни, по отношение инвестирането на спестени средства в разнообразни взаимни фондове, Карол Капитал Мениджмънт се явява една от водещите и доказали се с годините компании за асет мениджмънт в страната.
Нашият екип от експерти оперира в сферата на финансовите услуги и асет мениджмънта в България вече НАД 15 години. Благодарение на това клиентите ни са напълно сигурни, че поверяват спестяванията си на консултанти, които знаят как да реагират на постоянно изменящите се пазарни възможности и да насочат в правилната посока финансовите активи.

Нека обаче разгледаме по-подробно какво представлява управлението на активи, или както е популярно у нас – асет мениджмънт.
Думата „асет“ идва от английски език и в буквален превод означава „актив“.
Самото управление на активи може да се свърже с всяка структура, която извършва мониторинг и поддръжка на значими неща за дадена бизнес компания или група. В този смисъл управлението на активи (асет мениджмънт) се прилага не само за материални активи (като недвижима собственост), но и за нематериални активи под формата на интелектуална собственост, човешки ресурси и финансови активи. На практика асет мениджмънтът е систематичен процес на управление на различните активи, който обхваща стъпките от разгръщането им до тяхната експлоатация и модернизиране, при това по максимално ефективен от икономическа гледна точка начин.

 

Асет мениджмънт 3 сигурност и качество


Асет мениджмънт е понятие, което най-често ще срещнете в сектора на финансовите услуги. Фактическото значение на асет мениджмънта в тази сфера се свързва с физически и юридически лица, които управляват инвестиции от името на други. Заложените цели на асет мениджмънта са постигане на максимална възвръщаемост от направените инвестиции и осигуряване на финансова стабилност в дългосрочен план.
Асет мениджмънтът е част от такъв тип финансова компания, в която са ангажирани инвестиционни мениджъри с цел да управляват пари и инвестиции на различни клиенти. Въпросните експерти, занимаващи се с асет мениджмънта, отговарят за изучаване активите на клиента, грижа за инвестициите и планирането им във времето.
Според вида на индустрията асет мениджмънтът може да бъде не само финансов, но и такъв на инфраструктурата. При втория тип асет мениджмънт се прилагат разнообразни практики по отношение на физическите активи - от финансови и управленски до инженерни и икономически.
Асет мениджмънт се прилага и за активи на предприятия, в това число и за обществени активи, при които се включва и управление на ценни вещи в общинска юрисдикция.
Според естеството на сферата, има и други видове управления на активи, с които се занимават специализирани управленски дружества по асет мениджмънт.

Защо да изберете асет мениджмънта на Карол Капитал Мениджмънт?

 

 

Ако желаете да получавате полезни информационни и образователни материали от нас, можете да оставите име и електронна поща в полетата по-долу: 

 

Брошура

Имате въпроси?

Свържете се с нашите консултанти в реално време, за да получите отговори на всички ваши въпроси:

(02) 400 8 272Гореща линия за въпроси Офиси на Карол Намерете най-близкия до вас наш офис