Възможно ли е да печелите във всеки един момент от движението на глобалните пазари? Според новият портфейлен мениджър на взаимния фонд на Карол Капитал Мениджмънт Адванс Глобал Трендс Даниел Дончев, отговорът е положителен. Адванс Глобал Трендс Ви дава неограничен достъп до глобалните пазари, като същевременно контролира риска. Целта на Адванс Глобал Трендс е да постигне висока доходност чрез инвестиции в секторни фондове в целия свят, които са с най-добра перспектива. 

Например секторът, който се е представил най-добре от началото на 2009 до момента в САЩ е Софтуерни услуги и това едва ли е изненада.  За период от 9 години стойността на индекса на секторСофтуерни услуги в САЩ се е повишила с цели 566%, като основната причина за това е постоянно нарастващото търсене на софтуерни продукти, предизвикано от технологичното развитие и иновациите.

За същия период европейският сектор с най-добър резултат е Стоки и услуги за домакинствата с 341% поскъпване. Причината е все по-голямата гама от продукти и услуги, която навлиза в потреблението, както и постоянният ръст на жени в работната сила на стария континент, а те са основният потребител на тези продукти.

Ако искате да научите ще продължат ли тези сектори на Софтуерните услуги и Стоки и услуги за домакинствата  да са атрактивна инвестиции и за в бъдеще и кои други са добре позиционирани в момента, участвайтев безплатния образователен уебинар „Адванс Глобал Трендс с нов менидър и нова стратегия“, който ще се проведе на 17 юли (вторник) от 16.00 часа. В края на уебинара ще имате възможост да зададете въпросите си към Даниел Дончев.

Той е портфейлен мениджър на Адванс Глобал Трендс от юни 2018 г. и има над 15 години опит във финансовия сектор и в управлението на фондове със секторна стратегия. Работил е като финансов анализатор в различни финансови институции (Пощенска банка АД и Уникредит Лизинг АД), а през последните 10+ годиние работил като Старши Портфолио Мениджър в NN (ING) България, където е част от управлението на портфейлите на пенсионните фондове и застрахователната компания на NN.

От уебинара ще научите още  кои индикатори ни помагат да преценим кога е подходящо да се инвестира в акции и средата благоприятна ли е за това сега и кои са секторите с най-добър потенциал в 3 месечен, 12 месечен и дългосрочен хоризонт.

Можете да се запишете за безплатно участие в образователния уебинар тук.